Med blick för det som når fram

Design

Bra form ska gå direkt till hjärtat. Oavsett om vi levererar ett enkelt och minimalistiskt designkoncept eller en bombastisk formexplosion, så är det alltid genomtänkt och medvetet. Vi skapar design som attraherar, inspirerar och engagerar i alla kanaler och medium.

Logotyper

En logotyp är ett företags eller produkts ansikte. Den brukar bestå av ett namn och/eller symbol, ofta i kombination. Tidigare så brukade man bara säga logotyp om själva ordbilden, som tillsammans med symbolen bildade ett märke. Men nu brukar ordet logo, eller logotyp betyda hela varumärket. Läs mer här (wikipedia).

Vi älskar att arbeta med logotyper och varumärken. Speciellt som helhet i en grafisk identitet. (se nedan)

grafisk form -design program för moser movement

Grafisk identitet och manual

Om logotypen är företagets/produktens ansikte så är den grafiska identiteten hela kostymen. I en grafisk identitet så brukar färgval, typografi, bildspråk, illustrationsmanér, ui-ux m.m. ingå för att skapa en komplett helhet.

Det kan  vara bra att göra ett gediget förarbete genom att göra en varumärkesplattform innan man tar fram en grafisk identitet. Läs mer om varumärkesplattformar här.

Ett bra verktyg för att säkerställa att den grafiska identiteten efterlevs är att ta fram en grafisk manual. I den så står alla grafiska riktlinjer som tryckare och skyltmakare behöver för att skapa material enligt den grafiska identiteten.

Webb- och App-design

Vi har lång erfarenhet av formgivning av webbar och appar. Vi utvecklar även webb i första hand WordPress, men kan även många andra PHP baserade miljöer.

Webbsajt mobil Pagono

Animationer

Använd animationer för att förklara ett förlopp eller bara göra en liten ikon lite mer intressant.

Illustrationer och infografik

Ibland räcker det inte med ett foto för att förklara. Då kan det vara läge för en illustration. Vår rutinerade illustratör Krister har varit med i 30 år och hunnit med att illustrera det mesta. Han har hjälpt Adobe i San Francisco och Forbes i New York. Han har gjort tekniska illustrationer åt LKAB och Plannja. Och illustrerat kundtidningar åt The Financial Times och Deutsche Bank i London.

Karta skandinavien Peugeot
Taklampor East Stockholm
Taklampor till resaurang East i Stockholm.
Laserskuret ekbord
Laserskuret bord efter Gaudís berömda gatstenar i Barcelona.
pubspeglar östgötakällarens ölkällare
Pubspeglar till Östgötakällarens ölkällare.

Custom design

Ibland är det roligt att kasta sig ut i det okända. Göra saker som man aldrig gjort förut. Tillsammans med Jidström & Gil har vi utvecklat några roliga saker till olika restauranger där de gjort inredningen.

handtag till ölkranar
Handtag till Mexikansk resaurang på Grönan.
chokladkakor Mr Cake
Chokladkakor till Mr Cake.

Vill du veta mer om våra designtjänster?

Fyll i formuläret här nedan så kontaktar vi dig inom kort.